2023 Familietrekjes

“Familietrekjes” is een hilarisch toneelstuk geschreven door Ray Cooney, een gerenommeerde Britse toneelschrijver.
In de dokterskamer van het Brugmannziekenhuis in Brussel is dokter David Vandewalle in volle voorbereiding van een lezing waarop meer dan 200 neurologen verwacht worden.
Gezien het gerenommeerd karakter van deze prestigieuze lezing, staat de directeur, Dr Delafontaine, er dan ook op dat niets aan het toeval wordt overgelaten.
Maar laat “toeval” nu net dat zijn wat die dag alomtegenwoordig is…
Gelukkig kan Dr. Vandewalle op zijn vrouw Roos rekenen voor assistentie bij de voorbereiding van de lezing.
Heel anders gaat het met Dr Plasman : hij moet de repetities van de jaarlijkse toneelopvoering van het ziekenhuis in goede banen leiden !
De zenuwen van Dr. Vandewalle dreigen te begeven wanneer totaal onverwacht en na meer dan 18 jaar een oude bekende ex-verpleegster opduikt: Mevr. Crop.
Zij heeft een wel heel bijzonder kerstcadeau meegebracht voor hem: hun ondertussen meerderjarig geworden zoon Lesley die koste wat het kost nu wel eens kennis wil maken met zijn papa!
Het kerstcadeautje is tot overmaat van ramp niet zonder verkeersovertredingen ter plaatse geraakt. Reden waarom ook een politieagente beneden aan de receptie tekst en uitleg komt vragen.
Ondertussen hebben de hoofdverpleegster en de verpleegster alle moeite van de wereld om de lastige patiënt Bill op zijn kamer te houden.
Hoe zal Dr. Vandewalle zich van zijn onwettig en tot dusverre onbekende nageslacht ontdoen ?
Misschien ligt de oplossing wel bij Dr. Hubert Huys. Die zou de geknipte persoon zijn om tot adoptie van de overspelige zoon van Dr. Vandewalle over te gaan.
Of toch, … er is ook nog zijn oude moeder.
Kortom : misverstanden en persoonswissels zijn schering en inslag in dit dolkomisch spektakel !
 
“Familietrekjes” is een perfecte keuze voor theaterliefhebbers die op zoek zijn naar een avond vol plezier en ontspanning. Met zijn bruisende humor, snelle tempo en levendige personages biedt dit toneelstuk een vermakelijke ervaring voor het hele publiek.
Copyright © wakkenstoneel 2023